Remy Medina

Partner Frankrijk

Remy werkt vanaf 2015 voor IPLC en heeft ervaring als inkoper met meer dan 10 jaar ervaring in Private Label bij verschillende retailers. In 2003 startte hij zijn loopbaan als trainee bij Système-U om de milieu-belastende effecten van private label verpakking te analyseren. Dit project leidde tot zowel een significante reductie van verpakkingsmateriaal als optimalisatie van de supply-chain.

In 2004 trad hij als product manager toe tot het inkoop-team van Système-U, verantwoordelijk voor de personal care categorie, import en non-dairy versproducten. Hij introduceerde met succes het merk U-Écologique en richtte een importafdeling op om private label producten direct in land van productie te kunnen inkopen.

In 2009 volgde de verhuizing naar Nederland waar hij als inkoopmanager toetrad tot AMS Sourcing. Na een succesvolle periode in de bakkerij producten, koelversmaaltijden en visproducten categorie maakte hij de stap naar senior management. Met een team van 2 inkopers en 2 assistenten werden verschillende categorieën doorontwikkeld tot €700mln.

Zijn specifieke ervaring ligt in de Franse Private Label markt, prijsonderhandelingen en multi-cultureel business management. Remy spreekt vloeiend Engels, Nederlands en Frans (moedertaal)

Eerdere ervaring

  • Système U
  • AMS Sourcing

Opleiding

  • DUT Food science and technology – Institut Universitaire Technologique, La Rochelle
  • Sc. Food Industry Management – Ecole Nationale Supérieure de Biologie Appliquée a la Nutrition et l’Alimentation de Dijon

Contact

E-mail
rmedina@iplc-europe.com