Robertus Lombert

Partner Portugal

Robertus werkte 12 jaar lang voor Lidl Portugal in de positie van Director non food en vervolgens General Director Private Label. Zijn ervaring heeft hem een goed inzicht gegeven in de ontwikkeling van Private Label in de Portugese markt. In 20 jaar tijd explodeerde het marktaandeel van vrijwel niets tot bijna het hoogste wereldwijd. Hij heeft veel ervaring en kennis uit de praktijk met betrekking tot de retail-strategie van discounters, supermarkten en hypermarkten.

Hij was verantwoordelijk voor de strategische herpositionering van het Private Label van Lidl in 2007. Besloten werd toen om het budget private label te vervangen door een product kwaliteit gelijk aan die van de nationale merken. Dit resulteerde in een betere prestatie op het schap waardoor in vele gevallen de positie van marktleider in de categorie werd ingenomen. Hij was ook verantwoordelijk voor vele in-out promoties met private label producten en de succesvolle lancering van het Premium Private Label Deluxe in Portugal.

Nadat hij Lidl had verlaten startte hij zijn eigen consultancy gericht op ondersteuning van retailers, producenten (food and verpakking) en bedrijven in de service industrie. Vanaf 2017 is Robertus werkzaam voor IPLC.

Robertus spreekt vloeiend Portugees en Nederlands (beide moedertaal) maar ook Engels en Duits.

Ervaring

  • Lidl – Non Food Director
  • Lidl – General Director Private Label

Opleiding

  • Degree in Management (Universidade Lusíada – Lisbon)

Contact

E-mail
rlombert@iplc-europe.com