René Dolata

Partner DACH (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland)

René heeft meer dan 20 jaar ervaring in de internationale markt voor private label. Hij begon zijn carrière in trade marketing, waar hij als consultant verantwoordelijk was voor een aantal grote merkproducenten, waaronder Coca-Cola.

Met deze ervaring stapte hij over naar J.W. Ostendorf waar hij zijn passie voor private label ontwikkelde. Na een paar jaar koos hij voor de categorie household cleaning en personal care bij Luhns. Daar werkte hij eerst in productmanagement en later als directeur verkoop en marketing. Zijn focus lag op internationale discounters. Het lukte hem het bedrijf aanzienlijk uit te breiden door middel van strategische concepten in productontwikkeling en marketing.

Vervolgens stapte hij over naar Wilkinson Sword, waar hij de private label divisie in de DACH-regio opbouwde. In verschillende key account-functies heeft hij ruime ervaring opgedaan in internationale discount-, food retail- en drogisterijkanalen.

René begrijpt hoe je private label combineert binnen een omgeving van een merkproducent, hoe de positie als dual tracker succesvol te ontwikkelen en hoe dit zowel intern als extern te benutten. In deze context wist hij significante en strategisch belangrijke contracten te verwerven bij grote retailers en inkooporganisaties. Zowel permanente listings als in-out promoties.

Met analytische know-how, een holistische kijk en kennis van alle relevante kanalen was hij in staat bij retailers belangrijke beslissingen over het assortiment te beïnvloeden en te overtuigen.

René spreekt Duits als zijn moedertaal en spreekt vloeiend Engels.

Ervaring

  • GAP Consulting Agentur für Marketing GmbH
  • GATE Marketing GmbH
  • Conet Serviceleistungs GmbH (Coca-Cola Deutschland)
  • J.W. Ostendorf GmbH
  • Luhns GmbH
  • Wilkinson Sword GmbH

Opleiding

Graduate in Business Administration at Business and Administration Academy in Dortmund

Contact

E-mail
rdolata@iplc-europe.com