Jonas Kærgaard Petersen

Partner Nordic

Met 25 jaar ervaring in verschillende markten verspreid over de wereld, heeft Jonas een sterke internationale achtergrond. Als COO bij een Deense producent van private label in de reiniging- en personal care categorie was hij bijna 15 jaar werkzaam in Europa, Azië, de VS en Australië. Voorafgaand aan deze periode deed hij veel ervaring op in DHZ private label en de DHZ retail markt als verkoop manager Centraal Europa voor een Amerikaanse producent van verf.

Jonas heeft een grote belangstelling voor thema’s rondom duurzaamheid en al vanaf 2007 was hij een voorvechter van duurzaam geproduceerde private label producten. Deze strategie maakte zijn onderneming tot de grootste producent van private label in de reinigings- en personal care categorie in Noord Europa. In loop van de jaren deed hij belangrijke ervaring op in productinnovatie en creëerde hij prijswinnende producten. Dit succes werd ondermeer bereikt door de opzet en facilitering van innovatie workshops waarbij zowel leveranciers, retailers en de wetenschappers betrokken waren. Tot voor kort werkte hij als consultant op projecten in verschillende categorieën zoals luiers, visconserven en babyvoeding.

Jonas beschouwt zijn werk als zijn hobby en volgt nauwgezet de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid. Hij leest met veel plezier de laatste rapporten over onderwerpen zoals consumentengedrag, verpakking- en plastic reductie. Hij heeft een ondernemende instelling en zoekt voortdurend naar nieuwe kansen en potentieel. Daarnaast ziet hij graag de zaken vanuit een andere invalshoek en een nieuw perspectief.

Met zijn ervaring en diep begrip van noordelijke markten (Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland) wil Jonas retailers, private label producenten en de toeleverende industrie ondersteunen. Deze markten hebben een tamelijk gefragmenteerde en complexe retail-structuur en zonder hulp van buitenaf kan het lastig zijn hier de weg naar succes te vinden. Tenslotte zoekt Jonas naar de mogelijkheden in Azië, Australië en de Noord Amerikaanse markt.

Hij spreekt vloeiend Engels, Duits en Deens is zijn moedertaal.

Eerdere ervaring

  • Valspar Inc
  • Nopa Nordic Group A/S

Opleiding

  • Commercial degree at Struer Handelsskole
  • CFL, Advanced Business Development, Strategy, Innovation, Globalization and Change Management
Loonsebaan 127
5263 CM Vught
The Netherlands
Tel: +31 (0)73 – 68 43 808
info@iplc-europe.com
Btw: NL822624102.B01
KvK:  50065106

Inschrijven voor de IPLC nieuwsbrief

Volg ons:

       

IPLC 2020 | Website made by Jim Roses / Websitefreaks.nl